Jedzenie 21 cze 2020 | Redaktor
Ciasto owocowe bez pieczenia. Kochają je dzieci [PRZEPIS]

fot. MoKo

Ciasto budyniowe z owocami to znakomity przysmak dla dzieci, możesz zrobić je wszędzie. Prosty przepis bez pieczenia.

W misce połącz ze sobą budyń, mleko oraz cukier. W garnku podgrzej pół litra mleka i dodaj do niego wcześniej przygotowaną mieszankę. Kiedy składniki się połączą, odstaw do ostudzenia.

Następnie w mikserze ubij miękkie masło. Stopniowo zacznij dodawać budyń, do chwili aż powstanie jednolita masa.

W formie ułóż kolejno: herbatniki, masę budyniową, owoce, masę budyniową, herbatniki, masę budyniową, owoce, masę budyniową, herbatniki, masę budyniową, owoce.

Deser chłodź w lodówce przez 2 - 4 godzin.

Ciasto przed podaniem można udekorować, roztopioną czekoladą lub dowolną słodką posypką.

 

Monika Kowalska

Redaktor

Redaktor Autor

Redaktor