Roślinna kuchnia proponuje podróż po smakach całego świata [ZDJĘCIA]
Jedzenie
16 lut 2019
| Redaktor
fot. Anna Kopeć
Wege Festiwal trwa w Bydgoszczy w hali tenisa ziemnego na obiektach Zawiszy Bydgoszcz.
Inne z kategorii
Jest kuchnia indyjska, gruzińska, meksykańska, koreańska, a także wietnamska. Na miejscu można spróbować takich dań jak kolorowe hot dogi w chrupiących bułkach z warzywnymi dodatkami, chińskie pierożki z przeróżnymi farszami, chlebki gruzińskie, koreańskie gołąbki z kimchi, wegańskie burgery.
Na deser wystawcy proponują czekoladowe brownie, kremowe serniki, orzechowe baklawy, wegańskie lody.
Na Wege Festiwalu znajdziecie:
- najlepszą kuchnię polskich wege restauracji i blogerów, przepyszne falafele, hummusy i wege burgery, wege odsłony domowych dań, zupy, kuchnie świata, desery, ciasta, ciasteczka,
- wyjątkowe przyprawy, przetwory i produkty pakowane,
- wyjątkową modę bez dodatków skóry i futra od młodych projektantów,
- książki, kosmetyki cruelty free oraz produkty dla dzieci.
Wege Festiwal Bydgoszcz, niedziela (17 lutego) godz. 12:00-18:00, Wstęp bezpłatny!
fot. Anna Kopeć