Description of Image

Szpital Biziela świętował 40-lecie [GALERIA]

Redaktor | 6 wrz 2021 – Pacjent i jego zdrowie były i są naszym najważniejszym zadaniem – podkreśla dyrektor Szpitala Uniwersyteckiego nr 2 im dr. J. Biziela, dr Wanda Korzycka-Wilińska. Placówka w piątek (3 września) uczciła 40. rocznicę otwarcia.

Świat pracy zmieni się bezpowrotnie. Jest nowy raport The Adecco Group

kd | 5 wrz 2021 Na całym świecie praca hybrydowa stała się w czasie pandemii koronawirusa standardowym modelem pracy. Jak wynika z globalnego raportu The Adecco Group, model hybrydowy zwiększa produktywność, ale i wywiera presję na pracodawcę i pracownika. To z kolei wymusza na firmach głęboką refleksję nad tym, w jaki sposób mierzyć efektywność pracy i zarządzać pracownikami.

Nowe etykiety energetyczne dla produktów oświetleniowych

kd | 5 wrz 2021 Od 1 września na opakowaniach żarówek i innych produktów oświetleniowych nie będzie już widoczne charakterystyczne oznaczenie A++. Zgodnie z najnowszymi normami unijnymi zostały wprowadzone nowe klasy oraz etykiety energetyczne, które mają poprawić efektywność energetyczną i wspomóc konsumentów w zmniejszeniu rachunków za energię.

Food trucki ponownie w Bydgoszczy – smaczne pożegnanie lata [KONKURS]

kd | 3 wrz 2021 10, 11 i 12 września 2021 r. to daty, które powinni zapisać w swoich kalendarzach wszyscy miłośnicy kulinariów. W Bydgoszczy zagoszczą prawdziwi pasjonaci dobrej kuchni, którzy przez trzy dni będą karmić mieszkańców swoimi popisowymi daniami w ramach smacznego pożegnania lata. Miejscem kulinarnego pożegnania lata będzie parking PH Kossaka.

Kino plenerowe nad Kanałem Bydgoskim [ZAPROSZENIE]

materiał partnera | 2 wrz 2021 Projekt „Kanał Kultura - koncerty nad Kanałem Bydgoskim” przez całe lato bawił mieszkańców koncertami pod chmurką. Cykl imprez zakończy się w najbliższy piątek (3 września) pokazem w kinie plenerowym.

Firmy i sklepy często wolą wyrzucić żywność, niż przekazać ją potrzebującym

kd | 2 wrz 2021 Przepisy ustawy z 19 lipca 2019 roku o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności wymagają doprecyzowania, by mogła ona w pełni realizować swój cel wsparcia potrzebujących – wskazuje serwis Prawo.pl. powołując się na opinie Głównego Inspektora Ochrony Środowiska, sprzedawców oraz przedstawicieli organizacji pozarządowych.
-->