
Jedzenie
Żywność na poprawę nastroju
Redaktor | 25 lis 2017 Kiedy brakuje Ci energii, dopada jesienna melancholia, nie poddawaj się temu. Nie musisz się tak czuć! W końcu nie od dziś wiadomo, że to, co jemy, ma wpływ nie tylko na nasze zdrowie i wydolność, ale też na samopoczucie.Miód, wyjątkowy dar natury dla człowieka
Redaktor | 10 wrz 2017 Miód i jego zastosowanie kojarzy się głównie z porą jesienno-zimową. Jest to produkt niedoceniony i postrzegany stereotypowo. Mało kto wie, jak wiele ma dobroczynnych właściwości. Warto, aby zagościł w naszym jadłospisie, a nawet w kosmetykach.Odchudzanie na urlopie – to możliwe?
Redaktor | 27 sie 2017 Czas urlopów nie kojarzy się z okresem przyjaznym dla szczupłej sylwetki. Szwedzkie stoły, all inclusive, wysokokaloryczne desery, alkohol... Tymczasem wpływ na dodatkowe kilogramy ma nie tylko to, co jemy, ale też kiedy i na czym jemy, a nawet, czy się stresujemy.Żywność do zadań specjalnych: dieta a nowotwory
Redaktor | 23 lip 2017 Na rozwój nowotworu wpływ mają nie tylko geny, ale także takie czynniki, jak dieta. O jakie produkty wzbogacić swój jadłospis, aby przeciwdziałać rozwojowi nowotworu?Hashimoto - sprawdź, czy nie jesteś chory
Redaktor | 29 maj 2017 Odczuwasz ciągłą senność? Możesz przespać cały dzień, a i tak wstajesz zmęczony? Twoje samopoczucie pogorszyło się, a wskazówka na wadze szybuje w górę? To najczęstsze objawy Hashimoto – choroby zapalnej tarczycy.Sposoby na wiosenny detoks
Redaktor | 2 maj 2017 Wiosna to czas, kiedy chcemy być bardziej aktywni, mieć więcej energii. Na pomoc po zimowym osłabieniu przychodzi popularny wiosną detoks.Co na grilla? Majówkowe przepisy
Redaktor | 30 kwi 2017 Choć pogoda za oknem nie zapowiada się upalnie, większość z nas planuje rozpocząć maj udanym grillem – jeśli nie na dworze, to choćby w piekarniku. Mamy dla Was kilka sprawdzonych pomysłów na tę okazję.Dietetyk radzi: fakty i mity o cholesterolu
Redaktor | 8 kwi 2017 Przez długi czas podwyższony poziom cholesterolu we krwi wiązano ze zwiększonym ryzykiem występowania zawału serca, chorób układu krążenia i miażdżycy. Tymczasem okazuje się, że cholesterol nie tylko nie jest przyczyną tych chorób, ale co więcej – jest nam wręcz niezbędny do życia!Kasze i zupy kremy rozgrzewają w mrozy
Redaktor | 2 lut 2017 Jak wygrać zimową próbę sił z melancholią i spadkiem energii? Dzięki właściwie zbilansowanej diecie – radzi bydgoski dietetyk Monika Gackowska.Polecane
Barcin: 135 tysięcy złotych straty po kontakcie z „pracownikiem banku”. Policja apeluje o ostrożność
POLICJA 997
Wczoraj 18:08
Pokolenie Z na rynku pracy: stabilność i rozwój ważniejsze niż ekologia i elastyczność
Polska i Świat
Wczoraj 15:49
Nowy mural upamiętni 80-lecie bydgoskiego Liceum Plastycznego
Wydarzenia
Wczoraj 13:38
Policjanci na Festiwalu Służb Mundurowych w Świeciu – zachęcali do wstąpienia do służby
POLICJA 997
Wczoraj 11:43
Raduj się! Ale z czego?
Niedziela - Tygodnik Bydgoski
Wczoraj 09:46